Continental bygger däcklager och flyttar till Borås

continental däck

Continental Däck Sverige flyttar till Viared. LC kommer att bygga och utveckla en  logistikanläggning om cirka 21 000 kvm åt Continental.

– För Continental är detta en stor och viktig investering för framtiden. Vi får chansen att optimera vårt lager både utifrån kapacitet men även ur miljö- och personalhänsyn med effektiva och moderna ytor, säger Mattias Albrektsson, vd på Continental Däck Sverige AB.

Anläggningen kommer att användas för lager och distribution av däck samt montering av hjul. Stora krav kommer att ställas på sprinkleranläggningen, den kommer att uppfylla FM-Global-kraven. Vidare är miljöaspekter som LED-belysning, materialval för isolering och styrning i fokus.

– Det känns spännande att få samarbeta med ett stort och internationellt företag som Continental, säger Patrik Lööv som är affärsutvecklare på LC. Viared är dessutom ett av Sveriges bästa logistiklägen. Den aktuella fastigheten är belägen i Viared Västra som är ett expansivt område där flertalet företag redan etablerat nya anläggningar.

E-post

 

 

 

 

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!