Continental återkallar 67 128 däck i Europa

Bild: Continental

Continental har tillkännagett ett frivilligt program för däckutbyte som omfattar 67 128 Continental ContiEcoContact 5 i dimensionen 235/55 R 17 103 H XL.

Utbytesprogrammet initieras proaktivt för att undvika potentiella risker för fordonsförare och andra trafikanter. Plötslig tryckförlust har inträffat i tre fall, vilket resulterade i mindre materiella skador i ett av fallen. Inga personskador har rapporterats.

Om däcken som berörs av det frivilliga programmet används under en längre tid eller upprepade gånger med tung last eller möjlig överbelastning, kan de i sällsynta fall drabbas av plötslig tryckförlust. Continentals aktiva marknadsövervakning har endast visat på problem vid användning på VW Caravelle och Multivan, och har inte identifierat jämförbara problem med de aktuella däcken vid användning på andra fordonsmodeller.

Den berörda däckartikeln har inte sålts på den svenska eftermarknaden av Continental Däck Sverige AB men kan finnas originalmonterat på VW Caravelle och Multivan. Däckutbytet är valfritt och byts ut gratis. Förare som har fått dessa däck monterade som originalutrustning kommer att informeras direkt av fordonstillverkaren.

Continental började underrätta respektive nationella myndigheter den den 24 november 2021 och är i kontakt med däckåterförsäljare för att organisera och genomföra annonserat däckutbytes-program. För mer information, inklusive vidare instruktioner för att identifiera nämnda däck, samt lokal kontaktpartner, vänligen besök Continentals webbplats: https://www.xn--continental-dck-dlb.se/personbil/daeck/technical-services/voluntary-exchange-programs/continental-ecocontact5

Följande Continental-däck och produktionsveckor berörs:

Produktserie: ContiEcoContact 5, dimension 235/55 R 17 103 H XL

DOT-serienummer: CN 7AD72Y 4015 till 0221

De fyra sista siffrorna i DOT-serienumren anger produktionsperioden (vecka/år). De berörda däcken byts ut gratis. Inga andra däckdimensioner, tillverkningsdatum eller produktserier berörs.

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!