Choklad – den perfekta presenten?

Choklad är onekligen något som uppskattas av alla. Dessutom är det bevisat att choklad kan vara bra för hjärtat, det kardiovaskulära systemet, hjärnan och kroppen i allmänhet. Så varför inte då ge choklad som present? Dessutom har chocklad ett symboliskt värde. Världen över har choklad kommit att symbolisera lycka, glädje, avkoppling, optimism, goda tider och kärlek. Det kan också vara ett tecken på njutning och komfort. Om du tycker att detta låter fantastiskt har du kommit till rätt ställe! I denna artikel kommer vi att gå igenom varför du bör överväga att låta göra personifierad choklad!
Fördelar med att personifiera choklad
Nu kanske du frågar dig varför choklad med tryck är intressant. Till skillnad från en vanlig chokladprodukt du köper i livsmedelsbutiken kommer personen som får chokladen att känna sig extra uppskattad. Om du äger ett café, brasserie, krog eller restaurang kan den här produkten också vara av betydelse för din verksamhet. Låt trycka chokladen och servera den till efterrätten. På så sätt känner sig kunden extra uppskattad. Men möjligheterna slutar inte där.
Chokladprodukter som företagsgåva
Att ge ut personliga presenter med din logotyp kan ha stor betydelse för ditt företag eller organisation. Om du gör chokladen personlig med ditt namn eller din logotyp kommer mottagaren av den här läckra gåvan automatiskt att associera namnet på din organisation med den goda smaken av godiset. Möjligheterna är oändliga när det gäller att trycka choklad med tryck av din logotyp, ditt namn eller ett roligt citat. Under ett möte med en kopp kaffe, på mässor eller om ditt företag har öppet hus. Alla dessa fördelar gör den här personliga chokladen till en idealisk gåva.
När ska man ge choklad?
Att ge choklad till dina nära och kära kan ske från januari till slutet av december, när som helst, och så mycket eller lite du vill. För personen som får gåvan är det ett snällt och originellt sätt att få dem att förstå att du bryr dig om dem. Men givetvis finns det mer självklara tillfällen att ge choklad än andra.
Alla hjärtans dags
Varje år firar miljontals människor kärlekens dag världen över. Denna helgdag har firats sedan urminnes tider, ända tillbaka till medeltiden. Enligt legenderna skickade martyren Valentin, som dömdes till döden för sin kristna religion, i hemlighet ett kärleksbudskap till sin fångvaktares dotter med texten “Från din Valentin”. Än i dag utbyter älskare meddelanden den 14 februari och kallar dem för Valentin.
Numera har valentinerna ett lite annorlunda utseende och består vanligtvis av en vacker bukett röda rosor, en flaska gott vin, en vacker sak, ett fint smycke och naturligtvis choklad. Men hur kommer det sig att choklad förknippas med alla hjärtans dag och kärlek? Det är en tradition som Mayafolken i Latinamerika introducerade för resten av världen. Deras bröllopsceremonier innehöll en ritual där brudparet drack en dryck gjord av rostade kakaobönor som maldes till en pasta och blandades med majsmjöl och vatten.
Påsk
Ägget är en symbol för nytt liv och lika så är våren och påsken. I motsats till idag, brukade hönorna nästan helt upphöra att lägga ägg under de mörka vintermånaderna. Under fastan blev dagarna längre och hönorna började lägga ägg igen. Därför fanns det efter fastan en stor hög med ägg som väntade. Efter 40 dagar, eller kanske ännu längre med tanke på de mörka vintermånaderna, utan ägg på bordet var det en glädje att kunna äta ett ägg igen efter fastan.
Sedan 1700-talet har stimulerande medel varit förbjudna under fastan och choklad fick inte längre ätas. Men detta är inte orsaken till att choklad kombinerades med ägg. Det verkar som om de första chokladäggen tillverkades redan på 1700-talet. På den tiden var det ett skämt som skapades på grund av tråkigheten i den monotona maten. Under fastan ställdes ägg på bordet, som så småningom visade sig vara fyllda av katrinplommonägg eller mandelmassa. Senare fylldes dessa ägg med choklad.
Mycket har givetvis förändrats sen dess. Men en sak förblev densamma genom århundradena: chokladen är central. Även om chokladäggen är det mest klassiska valet under påsk kan man idag experimentera mer med formerna. Exempelvis kan man köpa en vanlig chokladkaka med påskmotiv som etikett.
Sammanfattning
Choklad har ingen åldersgräns. Vi tänker spontant på barn som kommer att vara intresserade, men även de vuxna bland oss kan njuta av en god chokladbit. En personlig choklad med tryck som tackgåva kan vara användbar vid alla tillfällen. Oavsett om det kommer från dig som privatperson, företag eller förening. Dessutom har choklad hälsomässiga fördelar. Mörk choklad sänker blodtrycket, förbättrar kolesterolnivåerna och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Personliga gåvor är ett tecken på betydelse, och därför är personliga chokladprodukter med tryck det perfekta trumfkortet för att göra ett gott intryck på alla.