Bridgestones resultat tyngt av högre råvarukostnader

Bridgestone tire
Bild: Bridgestone

Bridgestones rörelseresultat för första kvartalet minskade med 22,8 procent och 1,3 procent lägre försäljning på grund av de negativa effekterna av högre råvarukostnader och löpande omstrukturering i Bridgestones diversifierade produktenhet.

Rörelseresultatet sjönk till 699,6 miljoner dollar, medan försäljningen sjönk till 7,7 miljarder dollar, det var både däck och diversifierade produkter som sänkte försäljningen för första kvartalet 2019. Därefter minskade rörelsekvoten med 2,5 procent till 9,1 procent.

Nettoresultatet minskade med 4,8% till 548 miljoner dollar.

Bridgestone omstrukturerar sina diversifierade produkttyper som hydrauliska slangar, transportband, stötdämpare, fordonsdelar, byggmaterial, sportutrustning etc. – Bridgestone fokuserar mer på lösningar, sade företaget i fjol.

Däckdivisionen drabbades av en 17,4% minskning av rörelseresultatet till 721,4 miljoner dollar, med 1% lägre försäljning på 6,44 miljarder dollar. Globalt rapporterade Bridgestone en 3% lägre konsumentförsäljning (personbils- och lätta lastbilsdäck) jämfört med 1% högre försäljning av lastbilsdäck och 15% högre försäljning av extremt stora OTR-däck.

För hela verksamhetsåret prognostiserar Bridgestone en 17% minskning av rörelseresultatet och 2% lägre försäljning.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!