Bridgestone ska installera 3 500 elbilsladdare i Europa

Foto: Bridgestone

Bridgestone EMIA i partnerskap med EVBox Group för att utöka Europas infrastruktur för laddning av elfordon

Bridgestone, en global tillverkare inom däck och gummiprodukter erbjuder lösningar för säker och hållbar mobilitet och EVBox, en ledande leverantör av laddningslösningar för elfordon, tillkännager idag ett nytt, långsiktigt partnerskap för att utöka Europas infrastruktur för laddning med upp till 3 500 installationer av nya laddningsportar i Bridgestones europeiska detaljhandels- och servicenät. Det femåriga projektet, som är det senaste i Bridgestones stöd för omställningen till elbilsfordon är en del av sitt åtagande för att bidra till att skapa en hållbar framtid kommer att börja i Frankrike och Italien och expandera till Storbritannien, Tyskland, Polen, Spanien och andra europeiska länder.

Bridgestones nya laddningsnätverk kommer att bestå av både normala och snabbladdningsstationer installerade på strategiska platser och kommer att vara tillgängliga för alla elfordons -förare både för privata och åkerier. Snabbladdning kommer att installeras på sträckor med hög efterfrågan för fordon i transit med behov att ladda snabbt. Partnerskapet kommer att underlättas genom EVBox partner TSG, som är den europeiska ledaren inom tekniska tjänster för mobilitetslösningar kommer att ta en ledande roll när det gäller att utforma, installera och underhålla laddningsinfrastrukturen i Bridgestones europeiska detaljhandels- och servicenät.

Bridgestone ser elbilar som en enorm möjlighet att minska koldioxidutsläppen och göra transporter mer miljömässigt hållbara, särskilt nu när 20 procent av nybilsförsäljningen i Europa år 2025 förväntas vara elbilar.

Ändå finns det fortfarande många hinder att övervinna innan en helt elektrisk framtid kan förverkligas. I Bridgestones årliga forskning om elfordons-användning i Europa stod 50 procent av de svarande som inte överväger att skaffa en elbil otillräcklig laddinfrastruktur som anledning varför . Denna utmaning hanteras av EU: s “Fit for 55” -paket, som kräver att medlemsstaterna utökar laddningskapaciteten i linje med den förväntade bilförsäljningen och att installera laddnings- och tankställen med jämna mellanrum på stora motorvägar.

Som en del av sitt engagemang för att hjälpa till att forma en hållbar framtid för transporter, förändrar Bridgestone sin verksamhet för att stödja utvecklingen av elbilar. Genom ett fullt integrerat tillvägagångssätt investerar Bridgestone för att utveckla premiumdäck och nya däcktekniker för elbilar samt dedikerade lösningar åkerier och förbättrad mobilitet. Företaget samarbetar också med ledande elfordons tillverkare och utvecklar ett elfordonsanpassat detaljhandels och servicenätverk-som erbjuder underhåll av elfordon och däcktjänster, Elfordonsladdning och mobila tjänster för elbilar under ett och samma tak. Att hjälpa till att utöka Europas laddinfrastruktur genom partnerskapet EVBox och TSG är en stor milstolpe på denna resa.

– Bridgestone är fast besluten att hjälpa till att driva den elektriska framtiden till verklighet och samarbeta med ledande elfordonstillverkare för att utveckla premiumdäck och hållbar teknik som uppfyller de specifika kraven för Elbilar. Nyckeln till dessa ansträngningar är också att bygga ett verkligt elfordonsanpassat detaljhandels- och servicenätverk. Genom detta partnerskap kommer vi att stödja den välbehövliga utbyggnaden av Europas laddinfrastruktur och ge elfordons förare och åkerier den bekvämlighet och effektivitet de kräver. EVBox som har varit ledande i skapandet av produkter för framtidens laddningsstruktur sedan 2010; det är definitivt rätt partner för oss, kommenterar Christophe de Valroger, Bridgestone EMIA: s VP Retail Operations.

– Bridgestone är ett företag som brinner för att skapa en hållbar framtid för transporter. Vi har sett detta tydligt genom många av de senaste tillkännagivandena och partnerskapen, och vi är stolta över att arbeta tillsammans med ett företag med likasinnade ambitioner. Detta samarbete markerar början på ett nytt långsiktigt partnerskap mellan branschledare som kommer att utvecklas och växa tillsammans med e-mobilitet och dess krav, säger Bram Poeth, CCO på EVBox Group.

About Däckavisen 802 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen