Bridgestone ökade försäljning och resultat

Bridgestone tire
Bild: Bridgestone

Bridgestone Corporation ökade försäljningen med 28% i Q3 jämfört med föregående år, det justerade rörelseresultatet ökade med 19%.

Översikt över resultatet för de 9 månader som avslutades den 30 september 2022

Bolaget uppnådde en försäljningstillväxt på årsbasis för alla produkter, inklusive PS/LT, TB och OR, och koncentrerade sig ytterligare på premiumsegmentet, medan den ekonomiska avmattningen, främst i USA och Europa, blev tydlig under det tredje kvartalet, utöver de olika ledningsrisker som inträffade under det första halvåret, såsom avstängningen av inhemsk produktion i Ryssland och däckexport till Ryssland, låsningar i Kina och en cyberincident i ett dotterbolag i Nord- och Sydamerika.

Den justerad rörelsemarginal landade på över 12 % under tredje kvartalet. De gynnsamma effekterna av pris, mix och volym uppvägde nästan alla de ogynnsamma effekterna av inflationen av råvaror och andra kostnader, t.ex. energi, arbetskraft och fraktkostnader. Dessutom stödde “kostnads- och kostnadsstrukturreformationen”, inklusive förbättring av genba-driften vid produktionsanläggningarna, lönsamheten.

Marknadsandelen i premiumsegmentet, t.ex. PSR-HRD (≥18″) och OR förbättrades

  • Premiumdäck (HRD), för vilka efterfrågan är relativt stark, fortsatte att öka trots en liten avmattning i efterfrågan under tredje kvartalet.
  • OE: Försäljningen av däck under det tredje kvartalet vände till en betydande ökning på årsbasis på grund av förbättrade
    produktionsförhållanden för fordon hos bilföretagen.
  • REP: Medan efterfrågan i Europa visade tecken på att avta under det tredje kvartalet var efterfrågan i Nordamerika fortsatt stark.
  • Försäljningen i Japan ökade betydligt jämfört med föregående år på grund av effekterna av en rusning före prishöjningar.

Prognos för räkenskapsåret 2022

– Råmaterial: Naturgummipriserna förväntas stiga måttligt igen under fjärde kvartalet, medan råoljepriserna förväntas vara fortsatt höga.

– Energi: Högre energikostnader vid anläggningarna förväntas fortsätta under fjärde kvartalet.

–  OE: Efterfrågan väntas återhämta sig främst i USA och Europa i takt med att bristen på halvledare förbättras, men är fortfarande låg jämfört med 2019.

– REP: Efterfrågan på PS/LT väntas bli lägre än prognoserna från augusti, men efterfrågan på TB väntasförbli stabil i Nordamerika. Efterfrågan på premiumdäck väntas förbli relativt stark.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!