Bridgestone och Goodyears gemensamma bolag startar i juli

bridgestone goodyear

Goodyear och Bridgestones tillkännager att TireHub, ett joint venture inom personbils- och lätta -lastbilsdäck, kommer att börja serva kunder redan första veckan i juli. Samriskföretaget fick godkännande från alla tillsynsmyndigheter tidigare denna månad, vilket möjliggjorde bildandet av en av de största nationella däckgrossisterna i USA.

TireHub kommer att erbjuda amerikanska däckhandlare och återförsäljare ett omfattande utbud av personbils- och lätta -lastbilsdäck från de två däcktillverkarna, med tonvikt på att fylla den snabbt växande efterfrågan på premiumdäck i de större dimensionerna.

TireHub kommer att kombinera Goodyears företagsägda grossistdistributionsnät med Bridgestones Tire Wholesale Warehouse (TWW). Transaktionen kommer att möjliggöra för Bridgestone och Goodyear öka försäljningen i sina respektive däckföretag och ett ökat värde för sina varumärken.

Samriskföretaget kommer omedelbart att ha storleken för att nå de allra flesta däckverkstäderna i USA varje dag. Som ett nytt distributionsföretag kompletterar TireHub båda företagens nätverk av befintliga distributörer från tredje part och tillhandahåller en överlägsen, fullständigt integrerad distributions-, lager-, försäljnings- och leveranslösning.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!