Bridgestone letar lokal köpare för sina ryska tillgångar

Bridgestone tire
Bild: Bridgestone

Mot bakgrund av den allmänna osäkerheten och de pågående leveransproblemen i Ryssland meddelar Bridgestone att man har inlett processen för att hitta en lokal köpare till sina ryska tillgångar.

Efter beslutet i mars att avbryta all tillverkningsverksamhet i Ryssland, samt frysa alla nya investeringar och avbryta all export till Ryssland,*1, överväger företaget noggrant en långsiktig lösning i sina anställdas, kunders och leverantörers intresse.

Bridgestone har funnits i Ryssland sedan 1998 och har över 1000 anställda i landet främst i sin däcktillverkningsanläggning i Ulyanovsk och försäljnings- och marknadsföringskontor i Moskva.

Sedan tillkännagivandet i mars har företaget fortsatt att stödja sina ryska anställda genom att betala deras löner och personalförmåner i sin helhet. I linje med de värderingar som främjas av Bridgestone E8-åtagandet och som ett erkännande av sina anställdas bidrag genom åren kommer företaget att fortsätta att ge samma stöd till sina anställda.

Processen att hitta en köpare och avsluta en affär förväntas ta flera månader att slutföra.

Bridgestones verksamhet i Ryssland representerar mindre än 2% av företagets globala omsättning. Detta tillkännagivande kommer inte att ändra den konsoliderade finansiella prognosen för räkenskapsåret 2022 som offentliggjordes i augusti.

*1 Bridgestone avbryter lokal tillverkning och export till Ryssland och stöder humanitära insatser till Ukraina https://www.bridgestone.com/corporate/news/pdf/2022031401.pdf

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!