Bridgestone investerar i solpaneler på fabrikstak

Solpaneler på taket i Thai Bridgestone Co., Ltd. Öppningsceremoni vid Nong Khae-fabriken. Bild: Bridgestone

Bridgestone investerar ytterligare för att uppnå målen om koldioxidneutralitet genom att installera solpaneler på taket vid fabriken i Thailand.

Thai Bridgestone Co., Ltd. (TBSC) meddelar att man har installerat solpaneler på taket för att direkt driva däckproduktionen vid fabriken i Nong Khae i Saraburi-provinsen. Den är den största solcellspanelen på taket inom Bridgestone-koncernen med en total kapacitet på 9,95 MWp förväntas generera en minskning av de totala koldioxidutsläppen med 97 500 ton under de kommande 15 åren.

Detta projekt är i linje med åtagandena i “Energi: Engagemang för att förverkliga ett koldioxidneutralt mobilitetssamhälle”, “Ekologi: Vi har åtagit oss att främja hållbara däcktekniker och lösningar som bevarar miljön för framtida generationer” och “Ekonomi”: Engagerad i att maximera det ekonomiska värdet av mobilitet och affärsverksamhet” som beskrivs i ett företags åtagande, “Bridgestone E8 Commitment” .

Installationen av solpaneler på taket kommer att inspirera till koldioxidneutralitet i hela verksamheten och är ett inspirerande steg för att nå Bridgestones vision om att bli ett företag med hållbara lösningar till 2050 och stärker vikten av en däckproduktionsbas i Thailand.
Vid öppningsceremonin för solcellspaneler på taket deltog chefer från Bridgestone Group, ledda av Masahiro Higashi, Joint Global COO, Bridgestone Corporation och Yasuhiro Morita, COO, Bridgestone China and Asia Pacific, och bevittnade projektets framgång som hölls den 16 december 2022. Detta kommer att markera den fortsatta satsningen på hållbar affärsverksamhet. År 2021 började Bridgestone Group för första gången i Thailand att använda solcellssystem på taket i Bridgestone Tire Manufacturing (Thailand) Co., Ltd.

– Guidad av Bridgestones uppdrag “Att tjäna samhället med överlägsen kvalitet” och alltid med fokus på globala miljöfrågor har Bridgestone Group expanderat och utvecklat vår verksamhet för att tillhandahålla socialt värde och kundvärde genom det globala ramverket för hållbarhetsaffärer för att förverkliga en koldioxidneutral ekonomi. Detta syftar till att uppnå koncernens miljömål på medellång sikt, inklusive en 50-procentig minskning av absoluta koldioxidutsläpp och bidra till att minska mer än fem gånger våra koldioxidutsläpp över hela livscykeln genom produkter och tjänster både fram till 2030, säger Yoshikazu Shida, vd för Bridgestone China och Asia Pacific.

– Med Bridgestones miljöuppdrag och för att bidra till en hållbar utveckling i Thailand har Bridgestone Thailand antagit miljöinitiativ och projekt för att använda förnybar energi, särskilt i vår däckproduktion. I år har TBSC markerat en viktig milstolpe genom att samarbeta med Impact Solar Group (Thailand) Co., Ltd. för att installera en storskalig solcellsanläggning med 9,95 MWp kapacitet på Nong Khae-fabriken och bli den största solcellsanläggningen med avseende på kapacitet inom den globala Bridgestone-koncernen. Detta återspeglar också Thailands betydelse som produktionsbas för Bridgestone-koncernens kvalitetsdäck. Det är det hårda arbetet och insatserna från varje lagkamrat från Bridgestone Thailand som gör detta initiativ till verklighet. Vi fortsätter att leverera samskapande värde och säkerställa hållbarhet för samhället och våra kunder, säger Keiji Chuma, vd för TBSC.

TBSC:s anläggning i Nong Khae tillverkar däck för personbilar, däck för pickup trucks och lätta lastbilar, totalt 202 ton per dag på en total anläggningsyta på 660 000 kvadratmeter. Installationen av solcellspaneler på taket är ytterligare ett positivt steg för att driva hållbar tillväxt för affärsverksamheten och utnyttja ren energianvändning för att förverkliga Bridgestones resa att bidra till ett mer hållbart samhälle för alla.

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!