Bridgestone i strategiskt samarbete med Amazon

Bild: Bridgestone

Bridgestone och AWS tillkännager strategiskt samarbete med fokus på plattformsutveckling och nya kundlösningar.

Bridgestone meddelar att företaget använder Amazon Web Services, Inc. (AWS) som sin strategiska molnleverantör för att stödja företagets hållbara mobilitetslösningar. Med hjälp av AWS Internet of Things (IoT), maskininlärning och analys/affärsinformationstjänster kommer Bridgestone att påskynda skapandet av digitala plattformar för att lansera nya lösningar för sina kunder, förbättra dataanalysen och effektivisera IT-verksamheten. Detta förhållande ska ytterligare markera en viktig milstolpe i Bridgestones 3.0-resa mot ett ökat företagsvärde som förenar affärsstrategier med hållbarhetsinitiativ.

Som en del av relationen kommer Bridgestone att arbeta med AWS:s ProServe- och AWS Marketplace-team för att förbättra sina befintliga flottavtalslösningar och förverkliga koncept som en Bridgestone-marknadsplats. Bridgestones flottavtalslösningar och konceptet med en tjänstecentrerad marknadsplats kommer att erbjuda ett omfattande urval av tjänster och lösningar till flottavtalsansvariga för att proaktivt bedöma flottavtalsbehov och minska stilleståndstiden för fordon. Med dessa digitalt aktiverade lösningar kommer flottförvaltarna att få större insikter om hur deras flottor mår, proaktiva underhållsbehov, tillgång till ett brett nätverk av tjänsteleverantörer, schemaläggning och digitala betalningsalternativ som i slutändan frigör kund- och samhällsvärde.

– AWS har hjälpt oss att stärka och modernisera vår verksamhet i Amerika under flera år och vi är glada över att kunna utöka vår relation till den globala verksamheten. Med hjälp av AWS-plattformar kommer vi att omvandla det sätt på vilket vi tillhandahåller tjänster och lösningar till våra kunder för att förbättra den digitala kundupplevelse som Bridgestone erbjuder samtidigt som vi moderniserar vår affärsverksamhet och förbättrar dataanalysmöjligheterna, säger Paolo Ferrari, Joint Global Chief Operating Officer, Bridgestone Corporation, och vd och koncernchef för Bridgestone Americas.

För att fortsätta att bygga upp molnkunskaper i hela organisationen kommer Bridgestone att ge hela IT-organisationen i regionen Amerika tillgång till AWS:s omfattande utbildningsprogram och resurser för molnet. Under de kommande fem åren har Bridgestone åtagit sig att tillhandahålla utbildningsresurser och fortlöpande utbildning till flera hundra tekniska experter i olika geografiska områden för att öka förståelsen för AWS-teknik som möjliggör en snabbare övergång till molnet och utveckling av nya kundorienterade och interna funktioner. Detta initiativ är en del av Bridgestones åtagande att behålla och erbjuda kontinuerliga utvecklingsmöjligheter för sina medarbetare.

Dessutom kommer Bridgestone att flytta sina nordamerikanska datacenter till AWS och kommer att fortsätta att bygga nya miljöer för systemapplikationer och produkter (SAP) på AWS. Genom minskad energianvändning och minskat slöseri med hårdvarutillgångar stöder denna övergång till molnet Bridgestones mål att uppnå koldioxidneutralitet till 2050 och hjälper Bridgestone att leverera sina värden “effektivitet”, “utvidgning” och “ekonomi” som en del av Bridgestones E8-åtagande. Bridgestone och AWS kommer i framtiden att fokusera på hållbarhetsinnovationer som är utformade för att bidra till Bridgestones hållbarhetsmål för 2050, nämligen att vara koldioxidneutrala och att tillverka däck från 100 % förnybara resurser.

– AWS erbjuder det mest omfattande utbudet av molnlösningar som gör det möjligt för fordonsledare att bygga applikationer som berör varje punkt i kundresan. Med Bridgestones omfattande domänkompetens och AWS:s molnledarskap utökar vi vårt inflytande i hela fordonslandskapet och frigör nya branschlösningar för att göra framtidens mobilitet till verklighet redan idag, säger Uwem Ukpong, Vice President of Global Services, Amazon Web Services, Inc.

Detta tillkännagivande är den senaste utvecklingen i ett långvarigt samarbete mellan Bridgestone och AWS. Bridgestone har samarbetat med AWS i flera år, senast i Akron Mobility Lab i Akron, Ohio, för att utveckla ett system som ger insikter från samspelet mellan ett däck och ett fordon med hjälp av avancerad maskininlärning via Amazon SageMaker – allt utan att installera ytterligare hårdvara i bilen.

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!