Bridgestone förvärvar iTrack Solutions Business

Bridgestone tire

Bridgestone meddelar att det har slutfört köpet av iTrack Solutions Business från Transense Technologies PLC, baserade i Storbritannien.

iTrack är en globalt föredragen leverantör av däckhanteringslösningar för entreprenadfordonsmarknaden (OTR). Verksamheten erbjuder ett omfattande däcktrycksövervakningssystem (TPMS) speciellt designat för gruvdrift. Förutom däckens temperatur- och tryckövervakning, erbjuder iTrack däckhanteringsplattform anpassningsbar geofencing, hastighetsvarningar och mer för att hjälpa gruvkunder att optimera sin verksamhet för ökad produktivitet och lönsamhet.

– Detta förvärv hjälper till att förflytta Bridgestone närmare sitt mål att bli ledande inom hållbara och avancerade mobilitetslösningar. Som en global leverantör kommer Bridgestone att skapa nytt värde för våra kunder genom att leverera däck- och mobilitetsrelaterad information som förbättrar deras verksamhet, säger Tomohiro Kusano, Vice President och Senior Officer, ansvarig för G-MAA (gruvdrift, flygplan, jordbruk) Solutions Business, Bridgestone Corporation.

Bridgestone ingick ett gemensamt samarbetsavtal med Transense i augusti 2019 och började hänvisa OTR-kunder till iTrack-lösningsplattformen vid den tiden. Kundernas respons på däckhanteringsplattformen har varit överväldigande positiv. Bridgestone kommer att utvidga detta erbjudande till ytterligare OTR-kunder eftersom det helt integrerar lösningen i sin portfölj. För att säkerställa en smidig övergång kommer alla anställda i iTrack Solutions Business att följa med till Bridgestone som en del av förvärvet.

About Däckavisen 1005 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!