Bridgestone-däck på nya Lamborghini Huracán STO

Lamborghini Huracán STO kommer att börja producera början av 2021. Foto: Bridgestone

Lamborghini har valt Bridgestone som däckleverantör till Lamborghini Huracán STO, en ny supersportbil som ska släppas 2021.

Bridgestone har utvecklat ett skräddarsytt Potenza-däck till Huracán STO. Bridgestone har utvecklat ett högpresterande däck som ska maximera Huracán STO:s dragkraft, hantering, kontroll och extrema prestanda.

– Det har varit ett nöje för vårt team att arbeta så nära Lamborghini för första gången, och på ett sådant spännande projekt. Huracán STO är en otrolig ingenjörskonst som förtjänar ett anpassat däck som kan uppfylla sin fulla potential. Jag kan stolt säga att Bridgestone har levererat ett högpresterande däck. Det har varit fantastiskt för teamet att ha arbetat med ett projekt som ligger i teknikens framkant på så många sätt, säger Steven De Bock, VP Consumer Replacement och OE på Bridgestone EMIA.

Bridgestones Potenza-däck som är speciellt utvecklade för Lamborghinis Superbil Huracán STO är resultatet av ett nytt samarbete mellan de två företagen. Liksom Lamborghini Huracán STO, ska de specialkonstruerade Bridgestone Potenza-däcken leverera den perfekta fusionen av teknik och design.

Tack vare ett starkt samarbete med Lamborghini och dess virtuella utvecklingsteknik genomförde Bridgestone sin process för däckutveckling för att uppnå maximala resultat trots begränsningar orsakade av COVID-19-pandemin.

Bridgestones kapacitet inom virtuell däckutveckling visade sig vara avgörande för att potenzadäcken skulle uppnå rätt prestanda under den givna tidsramen, där däcktillverkaren testade flera kombinationer i sin virtuella miljö och integrerade däckbeteende i fordonets system för att hitta den perfekta matchningen för Lamborghini i en virtuell körsimulator. Detta resulterade i en process som gick från start till mål på ett mer effektivt sätt och med minskad miljöpåverkan.

Profilbild
About Joakim Held 813 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!