Bridgestone däck på Hopium Machina

däck till vätgasbil
Bild: Bridgestone

HOPIUM, den första franska tillverkaren av vätgasdrivna fordon, samarbetar med Bridgestone, för att utveckla premiumdäck för Hopium Machina.

Målet med partnerskapet är att designa skräddarsydda däck med teknik för lågt rullmotstånd, en viktig faktor för att förbättra fordonets räckvidd på 1 000 km. Däcken kommer att skapas med Bridgestones egenutvecklade virtuella utvecklingsteknologi, vilket ska ge fördelar både vad gäller effektivitet och hållbarhet.

– Sedan starten har Hopium gjort det till en ära att samarbeta med de bästa inom sina områden. Idag utgör detta strategiska avtal med en välkänd industriell världsledare en viktig milstolpe i vår ambitiösa färdplan. Med avsevärd expertis i att designa däck och däckteknologier för nya typer av mobilitet, kommer Bridgestone säkerligen att tillföra värdefulla lärdomar till partnerskapet och hjälpa oss att leva upp till de utmaningar som ligger framför oss, säger Olivier Lombard, Hopiums vd och grundare.

– Detta spännande partnerskap med Hopium visar återigen vårt stöd för nästa generation av innovativa mobilitetspionjärer. Vi ställer vår erkända expertis till tjänst för en verklig “Game changer” inom området nollutsläppsmobilitet och hjälper till att skapa en mer hållbar framtid för mobilitet i processen.”

Om HOPIUM

Olivier Lombard, den yngste vinnaren av 24 timmars Le Mans, grundade Hopium, en tillverkare av avancerade vätgasdrivna fordon, som en prestation som ett resultat av hans erfarenhet från racingbanorna. Med bilkulturen i sitt arv har Olivier Lombard kört  vätgasdrivna racerbilar i 7 år, vilket gör honom till världens mest erfarna racerförare inom detta område. Som ett laboratorium under öppen himmel har racingen gjort det möjligt för Olivier Lombard och hans team att reflektera över nya mobilitetslösningar för att möta dagens miljöutmaningar. Medan transportsektorn ensam står för 20 % av utsläppen av växthusgaser, positionerar företaget sig som en aktör i klimatförändringarna. Hopium samlar ett team av experter och ledande partners i framkanten av innovation inom områdena vätebränsleceller, teknologi,

www.hopium.com

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!