Bonus till alla på Continental

Dr. Ariane Reinhart © Continental AG
  • Continental delar återigen sin vinst med samtliga berättigade anställda över hela världen
  • Dr. Ariane Reinhart, styrelseledamot för Human Relations “Alla har jobbat för framgången, så alla har också förtjänat en bonus”
  • Bonus baseras på företagets värdeskapande under det gångna verksamhetsåret
  • Cirka 150 miljoner euro kommer att delas ut till nästan 220.000 anställda
  • Mellan 380 euro och 750 euro per anställd, beroende på land
  • Bonusen kommer att betalas ut i mitten av april 2019

Continental ger upphov till sina anställdas prestationer och återigen delar företagets framgång med alla anställda över hela världen. För räkenskapsåret 2018 förväntas cirka 150 miljoner euro fördelas på nästan 220 000 anställda. Medarbetarna i Tyskland kommer år att få cirka 750 euro för 2018. “Alla har jobbat för framgången, så alla har också fått en bonus. Därför har vi delat med oss av företagets framgång i flera år, inte bara med våra medarbetare i Tyskland utan med alla anställda i alla 61 länder och marknader där vi är verksamma. Det är vår ”förståelse för varandra”, ett av våra fyra kärnvärden, förklarade Dr. Ariane Reinhart, ledamot i Continentals styrelse.

Bonusprogrammet baseras på företagets totala värdeskapande under respektive räkenskapsår. Vid beräkningen av bonusen beaktas såväl de legala som avtalsbestämmelserna i de enskilda länderna utöver det ekonomiska resultatet. På grundval av detta är bonusen uppdelad i två kategorier, för vilka de utdelade beloppen landar på cirka 750 euro eller 380 euro per anställd. För att vara berättigad till bonusen måste anställda ha arbetat för bolaget hela 2018 och inte ha avslutat sitt anställningsavtal före den 31 mars 2019. I Tyskland var bonusen 2017 cirka 1 140 euro per anställd och beloppet som utbetalades över hela världen var 170 miljoner euro.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!