BKT:s Ridemax-serie utökas med ny dimension

Foto: BKT

BKT:s däckserie Ridemax är avsedd för transportverksamheter med traktorer och släpvagnar, inom såväl lantbruket som industrin. Ridemax har utvecklats för att ge stabilitet i höga hastigheter, klara av tunga laster för att minska antalet transportcykler samt minska rullmotståndet och därmed bidra till lägre bränsleförbrukning.

RidemaxAX-serien omfattar följande produkter för släpvagnar: Ridemax FL 699, Ridemax FL 693 M, RidemaxFL 690 och Ridemax FL 690 IND samt följande traktordäck:Ridemax IT 696 och RIDEMAX IT 697 (M+S).

Ridemax FL 699 öppnar dörren till flotationssortimentet för släpvagnar inom lantbruket och tankbilar. Det har en stålstruktur med kapacitet för en hög lastkapacitet och bidrar till färre transportcykler. Däcket har också en förstärkt vulst, vilket är en garanti för stabilitet även i höga hastigheter och ger bekväm körning med hög säkerhet och kontroll. Ridemax FL 693 M ska ge utmärkt väghållning med fokus på komfort och självrensande funktioner. Hastighetsindexklasserna D/E i serien har imponerat med högre hastigheter vid körning på väg, vilket leder till betydande tidsbesparingar. Ridemax FL 690 kan användas vid vägkörning med släpvagn och tankbilar till 75 %, klarar tunga laster och har självrensande funktioner. Dess “tvillingdäck” är Ridemax FL 690 IND, som har tagits fram specifikt för släpvagnar inom industrin.

About Joakim Held 929 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!