BKT visar upp stor nyhet på Bauma

bkt däck bauma

BKT gör sig redo för BAUMA, den världsledande fackmässan för byggmaskiner, som hålls i München från 8 till 14 april. Företagets planer för årets upplaga syftar till att göra ett ordentligt avtryck genom att presentera ett Gigantiskt däck som visar ett antal speciella funktioner.

Det handlar om EARTHMAX SR 46, en innovativ lösning för styva tippvagnar som arbetar under ogynnsamma förhållanden i steniga miljöer som gruvor, dammar och konstruktionsarbetsplatser för stora byggnadsstrukturer. Tidigare tillgänglig i 49” som störst, kommer mönstret officiellt att visas på Bauma i den största dimensionen som någonsin byggts av BKT, nämligen 33,00 R 51. EARTHMAX SR 46 har en diameter på över tre meter – för att vara mer exakt: 3,075 centimeter. Det är 975 centimeter brett och väger inte mindre än 2 400 kg.

Detta däck lämpar sig särskilt väl för transport av riktigt tung last. Det är det bästa valet när det gäller motståndskraft mot skärande underlag och punkteringar – en kvalitet som ger en längre livslängd. Påverkan, mekanisk spänning och punkteringar reduceras till ett minimum tack vare det stålbältade däckhöljet, vilket optimerar driftstimmar perfekt och maximerar produktiviteten.

Ett annat kännetecken för EARTHMAX SR 46 är det speciella mönstret med ett block -mönster med omkretsspår som resulterar i minskat slitage på dess yttre del och utmärkt styrförmåga.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!