BKT stödjer undervisning i Mumbai

bkt däcktillverkare
Foto: BKT

Under en officiell ceremoni i Mumbai den 24 januari överlämnade BKT officiellt en check på över 144 000 US-dollar till ledningen för Muktangan Education Trust, ett viktigt program för offentliga skolor i Mumbai. Under 2020 kommer ytterligare 141 000 US-dollar att läggas till, så att stödet totalt utgör 285 000 US-dollar.

BKT:s donation ska framför allt användas till att finansiera utbildning och fortbildning för lärare,samt för att täcka driftkostnaden för N. M. Joshi-skolan i Mumbai, som ett led i det offentliga projektets cirkulära mål avsett att främja utbildning av barn från samhällen med mindre resurser i Mumbaiområdet.

N. M. Joshi-skolan ligger inte långt från BKT:s huvudkontor i Indiens huvudstad Mumbai och erbjuder förstklassig skolgång till runt 500 barn från förskole- till gymnasieklass.  Muktangan-skolprogrammet startades år 2003 och har de senaste 16 åren möjliggjort uppförandet av ett nytt utbildningscenter för lärare och inte mindre än sju offentliga skolor som erbjuder undervisning till fler än 3 700 elever.

Vid det högtidliga tillfället närvarade Arvind Poddar, styrelseordförande och VD för BKT, Vijaylaxmi Poddar, ordförande i BKT:s CSR-råd och BKT Foundation, Sunil Mehta, direktör för stiftelsen Muktangan Education Trust, och Elizabeth Mehta, grundare och ledamot i Muktangan Education Trust.

.På BKT gör vi vårt yttersta för att bidra till ett mer jämlikt och inkluderande samhälle som leder till hållbar omvandling och utveckling av landsbygden,” säger Vijaylaxmi Poddar, ordförande i BKT:s CSR-råd och BKT Foundation. Därför har vårt CSR-råd valt att arbeta för att främja utbildning, hälsa och landsbygdsutveckling.

-Vi är glada och stolta över att kunna bidra till Muktangan Education Trust, fortsätter Arvind Poddar, styrelseordförande och VD för BKT. Barnen är vårt lands framtid, och vi vill spela en aktiv roll i arbetet med att bidra till att förbättra levnadsförhållandena för alla. Det är det enda sätt som vi kan föreställa oss för en framtid för oss och kommande generationer.

För BKT är det här inte alls något nytt. Genom BKT Foundation har företaget sedan lång tid arbetat intensivt med att stödja projekt och initiativ av olika slag och ursprung. Det gäller bland annat vårdsektorn och den grundläggande rätten till utbildning, genom att säkerställa exempelvis undervisning till mindre bemedlade barn. På så sätt räddas de från ett liv på gatan och får chansen att gå i skolan. I samarbete med den indiska regeringen har BKT Foundation upprättat ett viktigt skolmatsalsprogram för att förse över 1,4 miljoner barn i 10 000 skolor i Indiens samtliga tio delstater, med måltider för att motverka hungersnöd och undernäring.

Ännu en gång har BKT visat sitt engagemang för samhälle och människor. Framför allt i Indien, koncernens hemland, eftersom företaget gärna framhäversina rötter. BKT är stolta över och vill gärna dela med sig av sin vinst, som ett bidrag till den sociala och ekonomiska utvecklingen.

Läs mer om Muktangan Education Trust:
www.muktanganedu.org/
www.instagram.com/ngomuktangan/
www.facebook.com/NGOMuktangan/

About Däckavisen 1170 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!