BKT lanserar Skid Max SR-Skidder

Foto: BKT

Den nya produkten från BKT har tagits fram för hjullastare och teleskoplastare som används till tunga lastarbeten.Utmärkande egenskaper ska vara extrem motståndskraft, hög lastkapacitet, stabilitet och komfort.

BKT-koncernen är nu redo att lansera sitt nya radialdäck helt i stål, Skid Max SR-Skidder, specialkonstruerat för användning i extremt krävande arbetsmiljöer och på hårda underlag. Produkten ska därmed passa utmärkt till hjullastare och teleskoplastare som används till vägunderhåll eller på avfallsanläggningar.

Till den här sortens tuffa användningsområden krävs ett däck med egenskaper för att möta dagliga utmaningar kopplade till risken för punkteringar och nötning samt förmågan att transportera tunga laster med bibehållen perfekt stabilitet.

Skid Max SR-Skidder ska vara en däcklösning som tillgodoser alla de här kraven och erbjuder längre livslängd och hög lastkapacitet. Det robusta däckhöljet är utrustat med en struktur helt i stål med stålbälten som ska ge höljet ökad motståndskraft. Därmed ska större tålighet mot påverkan som exempelvis punkteringar och inträngning av främmande föremål uppnås. Sidornas tjocklek ska också bidrar till att minimera risken för punkteringar och skador och följaktligen också fordonets stilleståndstid. Dessutom är däcket utrustat med ett extra skydd mot punkteringar och stötar som kan skada området runt fälgen.

Det breda och robusta däckmönstret är utformat med ett kontinuerligt mittparti som, i kombination med materialblandningen som är antistatisk och har extremt hög motståndskraft mot nötning och slitning, ska ge utmärkt dragförmåga och lång livslängd för produkten.

Slutligen har BKT inte glömt bort hur viktigt det är att däcket säkerställer optimal komfort för föraren som kör fordonen under långa arbetspass. Därför ska Skid Max SR-Skidder även ge utmärkt komfort och stabilitet i det dagliga arbetet.

Skid Max SR-Skidder finns för närvarande i dimensionen 260/70 R 12.5 (10 R 16.5).

Profilbild
About Joakim Held 895 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!