BKT-anläggning certifierad av Caterpillar

Från vänster: Arvind Poddar, styrelseordförande och vd för BKT. Mr. Rajiv Poddar, Joint Managing Director, BKT Mr. Dilip Vaidya, BKT President och Director Technology. Foto: BKT

Caterpillar har tilldelat BKT:s anläggning i Bhuj i Indien SQEP (Supplier Quality Excellence Process) Gold-certifiering. Certifieringen är ett erkännande förbehållet leverantörer som under året har utmärkt sig när det gäller kvalitet och processtyrning på högsta nivå.

Det är en stor framgång för produktionsanläggningen i Bhuj, som redan räknas som BKT:s flaggskepp. Bhuj invigdes 2015 och är en av koncernens mest innovativa fabriker, en självgående, banbrytande anläggning när det gäller såväl tillverkningstillgångar som infrastruktur för att stödja medarbetarna.

Här tillverkas radialdäcken i EARTHMAX-serien till CAT-fordon. Däcken konstruerade för att möjliggöra bästa tänkbara lastfördelning mot marken för dumpers, hjullastare, bandschaktare, väghyvlar och vissa flerfunktionsfordon. Däcken i EARTHMAX-serien sägs stå ut från konkurrensen för sin struktur helt i stål, som ska ge däckstommen ökad motståndskraft och bättre lastfördelning mot marken.

– Certifieringen betyder verkligen mycket för BKT, vi är stolta över att ta emot det här prestigefulla erkännandet från Caterpillar och vi hoppas att vi under kommande år inte bara kan upprätthålla vår höga standard och prestation gentemot kunderna, utan också gå ett steg längre genom att kontinuerligt bli bättre. BKT:s resa präglas av kontinuerlig utveckling och framsteg, säger Arvind Poddar, styrelseordförande och vd för BKT.

Den SQEP Gold-certifiering som BKT har erhållit är inte bara ett bevis för att det multinationella företaget från Indien arbetar intensivt med logistik och för att få fram innovativa produkter av hög kvalitet. Det är också en ytterligare bekräftelse på det framgångsrika samarbetet mellan Caterpillar och BKT, som lägger grunden till ännu starkare synergier och partnerskap i framtiden.

Profilbild
About Joakim Held 816 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!