Bilia AB förvärvar EBD- En Bättre Däckaffär

en bättre däckaffär däckbranschen

Bilia AB har träffat avtal om att förvärva En Bättre Däckaffär Scandinavia

Under 2018 förvarade Bilias däckhotell cirka 311 000 däck på 76 däckhotell i Sverige och Norge.

Igår träffades avtal om att EBD – En Bättre Däckaffär Scandinavia – ska bli en del av Biliakoncernen. EBD är en däckhotellsleverantör åt bilhandlare, och satsningen är ett led i Bilias expansionsstrategi för att växa och stärka sin position inom däckaffären.

“EBD är ett välkommet tillskott till Biliafamiljen, inte minst genom deras kompetens, erfarenhet och nytänkande när det gäller däckrelaterade tjänster”, säger Per Avander, VD och Koncernchef Bilia AB.

Däckförvaring är en snabbt växande del av Bilias verksamhet. Under 2018 förvarade Bilias däckhotell cirka 311 000 däck på 76 däckhotell i Sverige och Norge. Genom förvärvet av EBD kommer Bilia att få ännu bättre förutsättningar för både ökad volym och effektivitet inom däckförvaring.

EBD har funnits sedan 2015. Verksamheten omfattar att ta hand om alltifrån bokning av hjulskifte och fälgrenovering till hämtning, transport och förvaring av däck/hjul. Allt för att bilhandlaren ska få en smidig, effektiv och lönsam däckaffär. Däckförvaringen omfattar alla bilvarumärken, och sker på olika däckhotell runt om i Sverige där EBD hyr plats. Bolaget omsatte 2018 cirka 14 Mkr. Antalet anställda uppgår till 3 personer. Verksamhetens sysselsatta kapital plus avtalade övervärden uppgår till cirka 6 Mkr. Tillträdet för verksamheten förväntas ske 1 oktober 2019.

“Det känns väldigt roligt att bli en del av Biliakoncernen. Vi har redan idag ett mycket starkt koncept som tar hand om stora delar i värdekedjan för våra kunder och får nu möjlighet att utveckla detta ytterligare och i en snabbare takt med hjälp av Bilias resurser och bredd”, säger Peter Claesson, VD och ägare för EBD.

About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!