BFGoodrich lanserar lastbilsdäck i Europa

BFGoodrich lastbilsdäck

BFGoodrich, tillverkaren av terrängdäck sedan mer än 100 år, lanserar en ny serie lastbils- och bussdäck i Europa.

Den här europeiska lanseringen markerar att BFGoodrichs lastbilsdäck nu är ett globalt märke med en världsomspännande täckning, inklusive service och support till alla användare av lastbilar. Den nya serien finns tillgänglig i början av år 2018 och inkluderar däck avsedda för alla segment av marknaden för lastbils- och bussdäck, fjärrtransport, regionaltrafik, terrängkörning och stadstrafik under alla årstider.

BFGoodrich började tillverka däck i Akron, Ohio i USA 1870 och har sålt lastbilsdäck i mer än 80 år. Märket är nu etablerat världen över på marknaden för lastbilsdäck och BF Goodrich säljer över 1,6 miljoner däck per år – överallt utom i Europa. Den här lanseringen skall komplettera bilden och markera att BFGoodrich nu är ett globalt märke för personbilsdäck, däck till fyrhjulsdrivna fordon och till lastbilar.

Den nya serien däck för framhjul, drivhjul och trailers tillverkas i Europa, för europeiska fordonsparker på europiska vägar och är utvecklade för att motsvara slutanvändarnas krav. De finns tillgängliga i fyra fälgstorlekar – 15 tum, 17,5 tum, 19,5 tum och 22,5 tum och täcker alla de viktigaste lastbilssegmenten. Alla däck är märkta M+S och/eller 3PMSF för grepp och rörlighet oavsett väderförhållanden.

BFGoodrich, Route Control
utformade för transport av blandgods, ger den här serien säkra och slitstarka prestanda. Däcken kan mönsterskäras och regummeras för att minska kostnaden per kilometer och är anpassade för vagnparker och deras behov med breda framdäck och 60-serier för optimerad nyttolast.

BFGoodrich Cross Control
för byggen och konstruktionsarbeten. Robusta däck med bra grepp som genomgått hårda tester i Afrika. Som standard har de robust stomme och kan regummeras.

BFGoodrich Urban Control
specialgjorda för stadsbussar är de säkra och tystgående. De har extra förstärkning av däcksidan och är utrustade med ett RFID chip för enklare uppföljning av underhåll och inventering.

Lanseringen på SOLUTRANS handlar inte bara om däck utan också om service och support till ägarna av vagnparker; de här är de fyra viktigaste enligt BF Goodrich:

BFGoodrichs nya serie lastbilsdäck kan mönsterskäras och regummeras

BFGoodrich har sådant förtroende för sin produkt att den nya serien lanseras i början av 2018 med en 100% kundnöjdhetsgaranti – för de 100 första dagarnas användning

BFGoodrich Good Project – hjälper förare/ägare att starta eget företag, med chansen för ett nytt företag att vinna en omgång på sex däck till lastbilen var tredje månad

Från Baja till Dakar, motorsport och racing är en del av BFGoodrichs DNA och 2018 kommer BFGoodrich att bli officiell däckleverantör till den nya Formel Truck-serien som baseras på Renault lastbilar

Det nya BFGoodrich lastbils-däcket lanseras och skall börja säljas i januari 2018 av fler än 3000 återförsäljare över hela Europa.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!