Bättre resultatet 2017 än väntat för Continental

Continental däck
Dr. Elmar Degenhart, Chairman of the Executive Board Continental AG

Continental har under 2017 haft ett år över genomsnittet och med lönsam tillväxt. Med en omsättning på cirka 44 miljarder euro, vilket motsvarar en tillväxt på över 8 procent från år till år, och en justerad rörelsemarginal på cirka 10,8 procent har Continental överskridit sina årliga mål.

Continental VD Dr. Elmar Degenhart verkade nöjd med de preliminära nyckeltal som meddelades under Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas: “Continentals succékurva fortsätter att peka uppåt. Vår innovativa teknik inom områdena assisterad och automatiserad körning, konnektivitet och elektrifiering hjälpte oss igen att uppnå en ökning med över genomsnittet. Vårt hårda arbete för våra kunder har lönat sig, och våra kunder uppskattar detta. Detta återspeglas framför allt i ökningen av inkommande order för vår Automotive Group, som ökade till mer än 39 miljarder euro år 2017. ”

Före konsolidering och valutaeffekter uppgick försäljningsökningen till cirka 8 procent. För att sätta detta i kontext växte kontinenten mycket snabbare än till exempel den globala marknaden för produktion av bilar och lätta nyttofordon, vilket var – baserat på preliminära uppgifter – med bara 2 procent jämfört med föregående år.

“Som förväntat såg vi i det fjärde kvartalet det senaste räkenskapsåret en solid försäljning och resultat,” säger CFO Wolfgang Schaefer. “Detta berodde främst på tillväxten inom våra Automotive-divisioner och vår branschspecialist ContiTech, liksom vår verksamhet med vinterdäck, där försäljningsvolymerna för 2017 överträffade de starka siffrorna för2016,” tillade han.

För 2018 förväntas Continental öka försäljningen till cirka 47 miljarder euro. En anpassad rörelsemarginal på cirka 10,5 procent förväntas uppnås bekvämt.

Samtidigt förväntar sig bolaget från Hannover, Tyskland, som är noterat på DAX30, en liten ökning av den globala produktionen av bilar och lätta nyttofordon på mer än 1 procent till cirka 97 miljoner fordon. Continental kommer att släppa sina preliminära siffror den 8 mars 2018, som en del av den digitala årliga finansiella presskonferensen.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!