AR största trenden på Automechanica

Augmented Reality

Många verkstäder och tekniker oroas över den tekniska utvecklingen som leder till ny och högre kompetens för att utföra reparationer på fordon. Men nu gör AR-tekniken entré på verkstäderna.

-I takt med utvecklingen kommer det också lösningar för hur vi ska kompetensutveckla oss, säger Bo Ericsson, vd för SFVF som befinner sig på plats på Automechanika i Frankfurt. Där kan man se en tydlig trend mot Augmented Reality för verkstäder.
-Du som är intresserad av ny teknik och hur vi på verkstäder kan kompetensutvecklas oss, kan komma till Inspirationsdagen 100% Verkstad i Stockholm den 12 oktober och se och hör när Bosch pratar om  AR (Augmented Reality) för verkstäder, säger Ericsson.

-Sätt på dig ett par ”glasögon”, och du kan plocka isär bilen, se var olika komponenter sitter, se reparationsanvisningar, kopplingsschema o s v. Samtidigt som kostnaden sjunker och vi lär oss den nya tekniken på ett helt nytt sätt har även gymnasieskolan möjlighet att hänga med i utvecklingen.

Det är inte bara för fordonsreparationer som den nya tekniken används eller kommer användas. Du kan även ”köra” bilen virtuellt, fälla säten, öppna motorhuven, kolla bagageutrymmet ja, det finns egentligen ingen bortre gräns för vad man kan göra.
Utvecklingen för kompetensutveckling kommer Bo Ericsson personligen visa vid ett möte med Nationella programrådet och Skolverket i mitten av september.

-Nu kan vi också visa unga människor hur kul, intressant, utvecklande och häftig fordonsbranschen är avslutar Bo Ericsson.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!