Apollo Däcks försäljning ökade med 18%

Apollo Vredestein däck

Styrelsen för Apollo Tires Ltd har godkänt bolagets reviderade finansiella resultat för fjärde kvartalet (januari till mars) och räkenskapsåret 2018-2019. Styrelsen rekommenderar en utdelningsökning på 325% för godkännande på den kommande årsstämman.

Koncernens intäkter för verksamheten under helåret 2018-2019 ökade med 18 procent till nära Rs 17273 crores. Under samma period redovisade bolaget en nettovinst på Rs 680 crores. Nettoomsättningen för det fjärde kvartalet bevittnade en tillväxt på 5% jämfört med den sista finanspolitiken, till slutet av Rs 4176 crores; Nettoresultatet för det sista kvartalet av FY19 var Rs 84 crores.

Både de indiska och de europeiska affärernas tillväxt fortsatte under hela året och genererade dubbelsiffriga intäktsökningar, som leds av en stark utveckling inom det kommersiella fordonssegmentet, särskilt lastbilsdäck i Indien och personbilsdäck i Europa.

I kommentarerna till resultaten sade Onkar S Kanwar, ordförande, Apollo Tires Ltd, “Trots motvind har vi lyckats med en sund volymtillväxt över alla geografiska områden för helåret, liksom i fjärde kvartalet FY19. Resultatet på sista raden har påverkats, särskilt under fjärde kvartalet, på grund av nedskrivningen för ILFS, råvarupriser som ökade med nästan 10% (under fjärde kvartalet). I Indien, där de gröna skotten redan är synliga på ersättningsmarknaden, är vi optimistiska gällande den totala försäljningen som hämtat sig efter valet. Den europeiska verksamheten kommer däremot att fortsätt sin stärkars på grund av ökade leveranser från Ungern. “

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!