Apollo däck trotsar trenden i Q1

Apollo Vredestein däck

Apollo däck trotsar trenden i bilindustrin

Styrelsen för Apollo däck AB har godkänt bolagets oreviderade resultat för 1: a kvartalet räkenskapsåret 2019-20.

För kvartalet som slutade den 30 juni, 2019, redovisade Apollo däck, på konsoliderad nivå, en vinst på rs 142 crores vid en försäljning på RS 4272 crores. Nettoomsättningen var fortsatt positiv med hjälp av tillväxten inom segmentet ersättningsdäck, både gällande nyttofordon och personbilar i Indien. Medan den indiska verksamhetens intäkter var upp 1% på RS 3044 Crore, ökade den europeiska verksamhetens intäkter med 5% under kvartalet.

Q1 FY2019-20 (april-juni) jämfört med Q1 budgetåret 2018-19

  • Nettoomsättningen som rapporterades var rs 4272 crores jämfört med RS 4249 crores.
  • Rörelseresultat landade på Rs 502 crores.
  • Redovisat resultat blev Rs 142 crores för första kvartalet.

“Våra team har levt upp till vår “ostoppbara” anda under det senaste kvartalet, och har trotsat trenden inom bilindustrin genom att leverera positiva försäljningssiffror, trots motvinden, särskilt på den indiska marknaden. Medan efterfrågan frånbiltillverkarna förblev dämpad, fanns det tillväxt i marknadssegmentet för ersättningsdäck. Framöver är jag hoppfull om att marknaderna återhämtar sig och försäljningen studsar tillbaka igen runt julhelgen i Indien. I Europa presterar vi bättre än branschen, vilket sannolikt kommer att fortsätta framöver också, kommenterar, Onkar S Kanwar, ordförande, Apollo däck Ltd “

About Joakim Held 974 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!