Apollo däck lanserar nytt sommardäck

Apollo sommardäck

Apollo Däck har lanserat ett nytt sommardäck som heter Apollo Aspire XP. Det skall kombinera god komfort med en hög säkerhetsnivå, säger företaget. Aspire XP ersätter Apollos utbud av Aspire 4G och Apterra HP-däck. Apollo däck utökar också sin marknadstäckning i segmentet 17 “, 18” och 19 “genom att lägga till 20 nya storlekar i både personbils- och SUV-segmentet.

“Det nya Aspire XP sommardäcket ger en enastående körupplevelse för bilar och SUV på både torra och våta vägar. Säkerhet och komfort fick en absolut prioritet under forsknings- och utvecklingsfasen. En förbättrad kiseldioxidbandförening förbättrar hanteringen på våta vägar med 22% jämfört med Aspire XP: s föregångare, medan bromssträckan i vått väglag har förbättrats med sju procent. Aspire XP: s styvare yttre axelblock och slitbanans mittribba minskar bromssträckan med 4% och säkerställer en högre grad av styrrespons, enligt ett uttalande från Apollo Däck.

Försäljningen av det nya däcket startar i mars och däcket visades på Genèves internationella motorutställning nu i mars. Apollo Aspire XP kommer att produceras i Europa på Apollo Vredestein-fabrikerna i Nederländerna och Ungern

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!