Amring tar över distributionen av Vredestein däck i Sverige

Bild: Amring

Amring och Vredestein meddelar idag att de framgångsrikt avslutat förhandlingarna om ett exklusivt partnerskap för den svenska marknaden per den 1 mars 2022.

I det nya samarbetet kommer Amring att vara exklusiv distributör i Sverige för Vredestein Personbilsdäck, lätta lastbilsdäck och Classic däck.

För Amring innebär detta ett välkommet tillskott i produktutbudet med ett starkt och erkänt varumärke. Vredestein har en historia på över 100 år och servar ett ökande antal OE-leverantörer så som VW/Audi/BMW och Mercedes.

Vredestein kommer att dra nytta av Amrings välutvecklade logistiska och kommersiella strukturer. Större lager ger möjlighet till fler artiklar och bättre leveranssäkerhet samt att Amrings nyutvecklade turbilslösningar kommer ge merparten av Vredestein kunderna snabbare och säkrare leveranser.

Med denna strategiska uppgörelse kommer Vredestein att sluta sälja personbilsdäck direkt, men självklart aktivt stödja Amring för att förbättra positionen för varumärket Vredestein i Sverige.

Försäljningen av lantbruks och lastbilsdäck kommer fortfarande att skötas av Apollo Tyres Nordic AB på den svenska marknaden.

Båda företagen ser mycket fram emot det nya samarbetet som kommer att stärka varumärket Vredestein i Sverige.

– Vredestein är ett pålitligt varumärke i Sverige, och vi är stolta över att få förtroendet att ta varumärket framåt. Vi har mycket sofistikerade kommersiella och logistiska strukturer, som kommer att bidra till att förbättra tillgängligheten för Vredesteinprodukter i detta viktiga område. Vår senaste investering i förbättrade crossdockningslösningar kommer att säkerställa effektivare leveranser, säger Ulf Wahlström, vd för Amring.

Affären gör det möjligt för Amring att utöka sitt produktutbud och dra nytta av Vredestein’s profil som ett respekterat varumärke med en meritlista på över 100 år i däckbranschen. Varumärket blir också mer känt genom sin växande portfölj av OEM-leveransavtal över hela Europa.

– Det här nya distributionsavtalet med Amring är centralt i vår strategi att stärka vårt operativa fotavtryck i Norden. Våra Vredestein-däck har visat sig mycket populära i Sverige, delvis på grund av prestandaegenskaper som är väl lämpade för klimatet och vägförhållandena, och denna nya relation med Amring kommer att tillåta varumärket att uppfylla sin verkliga potential där, säger Paul Eidhof, Kluster Direktör Nordväst Europa, Apollo Tyres.

Amring grundades 1952 i Göteborg och är Sveriges ledande däckgrossist. 2018 förvärvades det av Europas största däckdistributör, Van den Ban, och den svenska däckgrossisten Europadäck. Genom detta förvärv har Amring blivit den ledande däck- och hjulleverantören i Norden.

About Däckavisen 1114 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!