Alliance Tire Group blir Yokohama OHT

Det globala däckföretaget Yokohama Rubber Company Ltd. har konsoliderat företagets avdelning för däck till bl.a. lantbruket och industrin. Detta innebär att Alliance Tire Group i framtiden kommer att ingå i Yokohama Off-Highway Tyres (OHT) som lanseras tillsammans med en ny visuell identitet.

2016 förvärvades däckproducenten Alliance av Yokohama, och i januari 2021 har nästa steg tagits då Yokohamas tre däckmärken Alliance, Galaxy och Primex nu har blivit en del av en enhet som heter Yokohama Off-Highway Tyres (YOHT). Detta innebär att Alliance Tire Group (ATG) inte längre kommer att användas och webbplatsen www.atgtire.com kommer att ändras till www.yokohama-oht.com. Däckmärkena Alliance, Galaxy och Primex byter dock inte namn. Hos NDI Group ser man många möjligheter i den ännu starkare integrationen av Yokohamas däckmärken.

– Vi är mycket glada över att Alliance, Galaxy och Primex får en ännu starkare koppling till Yokohama, så vi kan fortsätta erbjuda våra kunder tillgång till ett brett utbud av däck som med hjälp av Yokohamas kunskap och marknadsledande däckteknik kan erbjuda kunderna en mycket konkurrenskraftig total ägandekostnad. och sätta en ny standard för vad du kan förvänta dig av ett däck i denna prisklass, säger försäljningschef på NDI Group Agro, Jakob Nannberg Scheel.

NDI Group har distribuerat däck från Alliance sedan 1982 när Skånsk Däck Import i Sverige inledde ett samarbete med NDI Group i Danmark. 1987 förvärvades Skånsk Däck Import helt av NDI Group och döptes om till NDI Sweden. Sedan dess har Alliance utvecklats mycket, och på NDI Group ser CCO Allan Pedersen fram emot att följa den fortsatta utvecklingen.

– Vi ser fram emot att se hur Yokohama i den nya organisationen ytterligare kan stärka utvecklingen av Alliance, Galaxy och Primex till förmån för våra kunder inom bland annat lantbruks- och maskinentreprenörsbranschen. Vi tror att det finns en stor potential på marknaden för de kostnads- och kvalitetsmedvetna kunderna och vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med Yokohama, säger han.

Yokohama OHT är specialiserat på att designa, utveckla, producera och marknadsföra däck till olika industrier, inklusive jordbruks-, skogs-, bygg- och gruvindustrin, bland många andra. Yokohama OHT säljs på 120 marknader och varumärkena Alliance, Galaxy och Primex erbjuder en total produktportfölj på mer än 4.000 SKU (lagerhållningsenheter).

Den globala organisationen för Yokohama OHT har sina ledande team baserade i Tokyo, Boston, Amsterdam och Mumbai, och produktionen äger rum i åtta fabriker i fyra länder. Dessutom har Yokohama OHT FoU-avdelningar i Japan, Indien och USA.

Läs mer om Yokohama OHT här.

Profilbild
About Joakim Held 871 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!