Alice i underlandet inspirerad kalender från Pirelli

Pirelli
Bild: Alessandro Scotti, Tim Walker fotograferar Sean 'Diddy' Combs

I dag släpps Pirelli-kalendern 2018 under ett event på Manhattan Center i New York. Bilderna till den 45:e upplagan av världens kanske mest kända kalender har tagits av Tim Walker och bygger på den brittiska klassikern Alice i underlandet.

Walkers inspiration är framförallt hämtad från illustrationer som författaren Lewis Carroll själv delade med sig av till illustratören John Tenniel, inför den första upplagan av Alice i Underlandet från 1865. I Pirelli-kalendern 2018 har illustrationerna förvandlats till 28 bilder som bildar ett nytt och unikt underland.

– Historien om Alice har skildrats så många gånger och jag tror jag ville gå tillbaka till Lewis Carrolls usprungliga fantasi för att kunna berätta den från början igen. Jag ville hitta en annorlunda och originell vinkel, säger Tim Walker.

För årets kalender har Walker porträtterat 18 skådespelare, modeller och politiska aktivister, både etablerade och mer okända. Samtliga modeller till nya kalendern är kända mörkhyade personer.Bland några av namnen återfinns skådespelaren Djimon Hounsou, supermodellen Naomi Campbell, amerikanska rapparen Lil Yachty, Sean “Diddy” Combs och Whoopi Goldberg.

För mer information om kalendern, inklusive bilder på samtliga modeller, se www.pirellicalendar.com

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!