Aftonbladet korar PremiumContact 6 till årets sommardäck

continental däcktest vi bilägare

I helgen presenterade Aftonbladet årets första sommardäckstest där Continentals PremiumContact 6 kammade hem förstaplatsen. Nytt med testet var fokuset på olika temperaturer och hur väl däcken bemästrar den svenska sommarens skiftande gradtal med såväl tvåsiffriga som ensiffriga temperaturer.

De svenska sommartemperaturerna kan vara både oberäkneliga och mångsidiga med stora skiftningar från en vecka till annan. Detta tog Aftonbladet fasta på när de den 20:e mars presenterade sitt sommardäckstest som undersökte däckens grepp på våt samt torr asfalt vid tre olika temperaturer: 14, 7 samt 1 plusgrad. Bäst i test blev Continentals PremiumContact™ 6 som bland annat fick fem plus av fem möjliga vid bromsning på våt asfalt vid 14 grader.

– Vi är såklart jätteglada och stolta över förstaplatsen som blir ännu ett kvitto på däckets kvaliteter och säkerhetsnivå. Aftonbladets test tillför dessutom en ny infallsvinkel då de också tar hänsyn till olika temperaturer som är av högsta relevans med det växlande sommarklimat vi har i Sverige, säger Mattias Palmgren Nordic Technical Customer Services Manager på Continental.

PremiumContact 6 är utvecklat särskilt för pålitlig bromsprestanda där gummiblandningen silica ska hjälpa till att säkerställa optimalt grepp och kortast möjliga bromssträcka oavsett väder. Däckmönstret ska i sin tur bidra till både bättre hållbarhet, en tystare kupé och en fördelaktigare körupplevelse överlag.

Aftonbladets test hittar ni här! (prenumeration krävs för att läsa hela testet)

About Däckavisen 1082 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!