60% av lyxbilar på mässan i Genéve utrustade med homologerade Pirelli däck

Homologeringar

Pirelli passerar 2700 homologeringar

Pirellis homologeringar, det vill säga däck som skräddarsytts för en viss bilmodell, uppgår nu till över 2700. I dag är Pirelli ledande leverantör av homologeringar till lyxmärken som Aston Martin, Bentley, Ferrari, Porsche, Maserati, Lamborghini, McLaren och Pagani. Vid den pågående Internationella bilsalongen i Genève är 60 procent av alla lyxbilar utrustade med homologerade Pirelli-däck.

Pirellis satsning på homologerade däck bedrivs under namnet ”The Perfect Fit Strategy”. Till grund för de skräddarsydda däcken ligger något av däcken P Zero, Scorpion eller Cinturato. Dessa anpassas så att däckmönster, gummiblandning och intern struktur på bästa sätt kompletterar bilens egenskaper.

Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Mellan 2011 och 2019 är Pirelli ensam leverantör av däck till Formel 1.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!