2022 blev ett bra år för Pirelli motorsport

Bild: Pirelli

Pirelli och Motorsport går hand i hand över hela världen och här i Norden handlar det till största delen om rally.

Aldrig någonsin ska en däcktillverkare ha tagit så många segrar som Pirelli gjorde 2022. I både Norge, Sverige, Finland och Lettlands nationella mästerskaps högsta klass blev det medaljer av den allra ädlaste valören.

Av Sveriges totalt sju olika klasser vanns sex  av Pirelliförare. I Finska mästerskapet kördes under året totalt 56 specialsträckor och Pirelli tog hem 55 av sträckorna.

Närmast startar nationella rallymästerskapen i Finland 12-14 Januari. I Norge den 20-21 Januari och i Sverige 3-4 Februari.

– Någon påverkan av världsekonomin och oroligheter har inte rallysporten haft, det satsas kraftigt och många nya bilar kommer till start 2023.  Finland är Pirellis största rallymarknad. Vi har där sett en i det närmaste fördubbling av volymerna inför premiärtävlingen Arctic Lapland Rally. Likaså i Norge och Sverige ser vi de positiva trenderna och efterfrågan på våra produkter ökar stadigt, säger Nicklas Ericsson, skandinavisk försäljningschef på Pirelli Motorsport. .

Pirelli har till kommande säsong utökat produktfloran med ytterligare ett vinterdäck. Tidigare kunde förarna välja mellan 7mm och 8mm dubbutstick. Nu finns även 9mm för förarna att välja på för alla marknader. Däcket är utvecklat i Finland.

About Däckavisen 1189 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!

1 Trackback / Pingback

  1. 2022 blev ett bra år för Pirelli motorsport – Däckavisen | Sports 365

Kommentarerna är stängda.