2019 ett bra år för Mercedes-Benz lastbilar

Nya Mercedes-Benz Actros har teknik av en helt ny nivå. Foto: Mercedes

Mercedes-Benz befäste sin starka position i Sverige under 2019. I segmentet över 16 ton levererades totalt 652 Mercedes-Benz lastbilar och man befäste därmed sin position som klart störst av de utländska tillverkarna. När det gäller lastbilar med en totalvikt på 6–16 ton är Mercedes-Benz helt marknadsledande med en andel över 50%.

-Vi är mycket nöjda med lanseringen av den nya generationen av våra tunga lastbilar Actros och Arocs. Men vi har också förbättrat vårt serviceerbjudande och blivit ännu bättre på telematiktjänster vilket har bidragit till framgången. Samtidigt är vi övertygade om att vi kan förbättra våra siffror ännu mer, säger Jens Tittel, VD för Mercedes-Benz lastbilar Sverige.

2019 introducerades nya Actros och Arocs på marknaden och satte standarden för framtidens lastbil

En stor del av framgången kommer av försäljningen av nya generationens Actros och Arocs. Lastbilar som har teknik av en helt ny nivå.

-Återkopplingen vi fått från tusentals provkörningar i Sverige under året är överväldigande, säger Bengt-Ove Hedborg, försäljningschef Mercedes-Benz lastbilar.

-Det är framförallt de innovativa Mirror Cams som ersätter traditionella backspeglar med intelligenta kameror, och de självkörande funktioner som finns i bilarna, som ger förarna en aha-upplevelse när de provkör.

Actros utsågs till International Truck of the Year 2020 av en jury bestående av 24 europeiska lastbilsjournalister.

Förstärkningar på Servicemarknad

Under året har reservdelsförsörjning och 24H-assistanstjänster förbättrats. Under 2020 planeras ytterligare förbättringar av Mercedes-Benz serviceerbjudande.

-Våra bilar har seriveintervaller på upp till 15.000 mil och i kombination med hög kvalitet håller det stillestånden på verkstad till ett minimum, säger Tomas Gustavsson, servicemarknadschef Mercedes-Benz lastbilar.

-Vi ser även att våra kunder uppskattar våra serviceerbjudanden då nästan varje bil säljs med ett serviceavtal som ger full kostnadskontroll.

Ökning av telematiktjänster

En annan framgång för Mercedes-Benz lastbilar är tjänsten Fleetboard som gör det möjligt att ha kontroll på alla lastbilar på distans. Varannan lastbil som levereras säljs med denna telematiktjänst. Majoriteten av de lastbilar som levereras är också uppkopplade via MB Uptime, en servicetjänst som ger verkstäder möjlighet att koppla upp sig mot lastbilarna och förvarna om kommande problem innan de ens uppkommit.

About Däckavisen 1175 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!