Svenskarna laddar upp för bilsemester 2023 – Goodyear avslöjar bästa förberedelserna

däcktips inför bilsemestern
Bild: Pixabay

Bilsemester blir allt populärare bland svenskar under 2023, enligt Goodyears Bilsemesterrapport. För att göra resan säkrare och mer bekväm delar Goodyear med sig av sina bästa tips för framgångsrik planering och förberedelse inför bilsemestern.

Goodyears nya undersökning, Bilsemesterrapporten, visar att 44 procent av svenskarna planerar att åka på bilsemester under 2023. Sverige toppar listan över populära resmål, med 39 procent som föredrar att semestra inom landets gränser. Danmark, Tyskland och Norge är andra populära destinationer för bilresor.

För att säkerställa en lyckad bilsemester prioriterar 43 procent av svenskarna att boka boende i förväg. Andra viktiga förberedelser inkluderar att kontrollera däcktrycket, serva bilen och undersöka aktiviteter att delta i under resan. Claes Hedström, General Manager Sales Consumer Nordic, betonar vikten av att förbereda både sig själv och bilen inför resan och påpekar att rätt däcktryck är avgörande för bilens väghållning och bränsleförbrukning.

Goodyear delar med sig av följande tips för att förbereda sig och bilen inför bilsemestern:

  1. Planera packningen: Skriv en checklista och se till att ha med allt som behövs, såsom mat, dryck, kartbok och underhållning för passagerarna under resan.
  2. Kontrollera däcken: Kolla mönsterdjupet, lufttrycket och däckens allmänna skick. Tänk på att sommardäck med mönsterdjup under 1,6 millimeter är förbjudet i de flesta länder. EU-däckmärkningen ger viktig information om däckets bränsleeffektivitet och rullmotstånd.
  3. Preppa bilen: Serva bilen i god tid, kontrollera torkarblad och vätskenivåer som spolarvätska, kylarvätska, bromsvätska och motorolja.

Med dessa förberedelser kan svenskar som planerar att ge sig ut på bilsemester under 2023 se fram emot en säkrare och mer bekväm resa.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!