Marcus Broström ny försäljningschef för Westlake norden

goodride däck

Westlake har anställt Marcus Broström som försäljningschef för norden.

Marcus kommer från Kalmar i sydöstra Sverige jobbat i däckbranschen sedan 2008. Han började som säljare på Michelin för buss- och lastbilsdäck i södra Sverige. Sedan 2013 har han haft ansvaret att bygga försäljningen av Pirellis buss- och lasbilsdäck.

Marcus skall ansvara för att implementera Westlake på den nordiska marknaden med fokus på buss- och lastbilsdäck. På sikt kommer han även att jobba med personbilsdäcken, i portföljen ingår även fabrikatet Goodride.

Westlake är en del av zc-rubber (Zhongce Rubber Group Co., LTD.) som är ett kinesiskt bolag. Zc-rubber är världens tionde största däcktillverkare med en helt ny och modern fabrik i Thailand och Europakontoret finns i Frankfurt, Tyskland.

Westlakes lager ligger i Landskrona och därifrån distribueras däcken över hela Norden. Westlake har en komplett produktportfölj av lastbilsdäck vilket även inkluderar nordiska vinterdäck för lastbilar på styr- och drivaxlar samt släp och trailers. Framtagandet av nya produkter sker kontinuerligt och snart lanseras en helt ny lastbilsdäcksserie som är anpassad för den moderna transportindustrin.

“Jag ser verkligen fram emot att få vara med på denna spännande resa att få vara med att bygga upp Westlake tillsammans med våra nordiska kunder, berättar Marcus.”

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!