​Gratis dubbdäck till cyklister

Gratis dubbdäck däckavisen

Gratis dubbdäck till dem som börjar att cykla på vintern. Det är Region Västra Götalands nya grepp tillsammans med Alingsås kommun för att få fler att värna om hälsan och miljön.

Tillsammans med Region Västra Götaland satsar nu Alingsås kommun på att få fler att cykla även vintertid för att värna om miljön, hälsan och ekonomin. För att uppmuntra till att man även tar cykeln vintertid har man skapat en utmaning.

– Börjar man att cykla till och från arbetet eller skolan minst 3 gånger i veckan mellan 1 december och 31 mars får man gratis dubbdäck, inklusive byten av däcken, säger Louice Norén som ansvarar för satsningen i Alingsås kommun.

Under perioden ska man även kort meddela kommunen hur vinterväghållningen fungerar.

– Det här är ett bra sätt att skapa en dialog och få feedback från våra trafikanter om vad som är bra och vad som är mindre bra, så att vi hela tiden kan förbättra oss, fortsätter Louice.

Allt börjar med en kick-off i november där cyklisten får sina däck bytta och där man även får en reflexväst. Under tiden bjuds det på fika. Anmäler sig gör man på Alingsås kommuns hemsida.

Det finns endast ett begränsat antal platser.

About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!